Norge

Oversikt

Norge er en av de eldste landene i Vest-Europa, et hjem for vikinger, fjorder, vakre utsikter og historiske landemerker. Norge er hjem til litt over 5 millioner mennesker, en av de minst folkerike landene i Vest-Europa. Norge grenser i øst til Sverige og i nord av Finland. I sør ligger Danmark.  Norge vestlige kystlinje grenser til Nord-Atlanteren.

Brief History

Norge historie går tilbake til ca det 10. årtusen f.Kr. Norge er kanskje mest kjent for sin vikinghistorie, men det var også et land med feider og føydalisme. I 1349, var over halvparten av befolkningen desimert av Svartedauden. Norge var en av grunnlegg landene i Nord-Atlanteren Treaty Organization (NATO) i 1949. Siden den gang har Norge fokusert på å stabilisere økonomien og sosiale fremskritt i Vest-Europa.

Språk og religion

churchEn rekke etniske grupper kaller Norge hjem, inkludert de fra Polen, Sverige, Somalia, Pakistan og Irak. Mange dialekter snakkes også, avhengig av region og etnisitet. På grunn av dette mangfoldet i etniske kulturer, er en rekke religioner praktiseres i Norge. Den store bulk av innfødte nordmenn tilhører Den norske kirke i Norge, et kristent trossamfunn. Den katolske religion praktiseres også som er andre kristne trossamfunn.  Andre religioner praktiseres hovedsakelig av innvandrerbefolkninger inkluderer islam og jødedom og hinduisme.

Klima

Fra den robuste kystlinjer å skissere øyene nummerering i tusenvis og ubegrensede fjorder, har Norge et relativt stabilt klima. De vestlige og sørlige delene av landet oppleve mer regn og nyte milde vintre mens den sørøst og innlandet deler av landet er kaldere og erfaring snøfall i vintermånedene.  Fra en slutten av mai til slutten av juli kan besøkende forvente ca 20 timer med dagslys på grunn av sin nærhet til polarsirkelen. Det er der Norge har fått kallenavnet “Land of the Midnight Sun”

Steder og byer å besøke

Uansett hvilken tid på året du besøker Norge, vil du finne nok av ting å gjøre og severdigheter å se. Oslo, Norges hovedstad, og tilbyr en rekke attraksjoner for besøkende som inkluderer:

 • Nasjonalgalleriet
 • Munch-museet
 • Vikingskipshuset
 • Operahuset i Oslo

Når du er i Norge, en rekke andre populære attraksjoner og UNESCO-steder er å bli sett. Når du kjører gjennom Norge, besøk:

 • Atlanterhavsveien (vestlige kystlinjen av landet).
 • Nidarosdomen, en av Norge nasjonale helligdommer og gravsted for Norge skytshelgen, St. Olaf.
 • The Arctic Circle Center – ligger ca 80 km nord for Mo i Rana i Nord-Norge.
 • Besøk Lindesnes Fyr – Norge eldste fyr på sørspissen av landet.
 • Vøringsfossen – stå i ærefrykt for en av de mest berømte og vakre fossen i Norge.
 • Ta en tur med Flåmsbana – meander deg forbi snødekte fjell, fosser, og trives på sitt siste stoppunktet ved Aurlandsfjorden.

Norge er også hjemmet til mange UNESCO World Heritage områder inkludert:

 • Urnes stavkirke i Luster
 • Nærøyfjorden og Aurlandsfjorden
 • Geirangerfjorden
 • Vega-øyene
 • Alta – stedet av forhistoriske helleristninger

En av de beste måtene å komme seg rundt Norge er med bil, slik at du har mulighet til å komme og gå som du som du veve deg gjennom det vakre landet.

Bilutleie

Leie en bil vei i Norge er ikke vanskelig, men det er viktig å kjenne til reglene for å gjøre det. Leiebil tjenester fra nasjonale og internasjonale bilutleiefirmaer ligger i omtrent hver by og flyplassen i landet. Å leie en bil i Norge, trenger du et gyldig førerkort fra landet du bor. Mange bilutleiefirmaer krever at føreren har hatt førerkort i minst ett år. Dersom førerkort ikke er utstedt av et europeisk land, anbefales det at en internasjonal førerens tillatelse innhentes og akkompagnert med ditt eget førerkort.

Den lovlige kjøringen alder er 19, men mange bilutleiefirmaer vil ikke leie ut til personer under 25 år uten lading en ekstra avgift. Sørg for at du er klar over hvilken type forsikring anbefalt av spesifikke bilutleiefirmaer.

Sammenlign priser og alternativer for leiebiler i Norge på følgende nettsider: Leiebilguiden.no – Norge, www.avis.no, Goautos – Norge, Leiebilflyplass.no – Leiebil Gardermoen.

Trafikkregler

I Norge, er du pålagt å kjøre på frontlysene på hele tiden. Setebelter er også obligatorisk.  Om vinteren, er det obligatorisk å kjøre med vinterdekk med eller uten pigger. Snakk med din leiebil byrået om dette avhengig av sesong av reiser. Avhengig av sesong og ditt reisemål, kan du også bli pålagt å bære kjettinger i bilen for terrengkjøring.

Fartsgrenser i Norge følge generelle retningslinjer:

 • På åpne veier, er fartsgrensen ca 80 km i timen
 • I boligområder, kan fartsgrensen være 30 km i timen (se opp for hastighetskontroll støt)
 • I bykjernene eller befolkede urbane og rurale områder – fartsgrensen er ca 50 km i timen
 • Motorveier og to kjørebaner – mellom 90 km og 100 km i timen

Juster hastighet tilsvarende og fattige eller lav synlighet værforhold.

I Norge, er det sterkt anbefalt at du ikke drikke og kjøre. Selv tar beskrivelse medisiner er motet og medisiner utlevert i Norge som kan påvirke kjøreevnen er merket med en rød trekant. Den promillegrensen i Norge er 20 mg alkohol per milliliter blod og straffer for fyllekjøring i Norge er ganske alvorlig.